Top Information – nfv

Våren 2015 är det lilla afrikanska landet Burundi en världsnyhet. I strid med konstitutionen planerar presidenten att ställa upp för omval till en tredje mandatperiod, och nu vibrerar gatorna av folkliga protester. Så väcks hoppet om att Burundi ska utgöra startskottet till en afrikansk vår som ska sprida demokrati och reformer över kontinenten. Men så börjar huvudstaden skaka av explosioner. Om morgonen flyter liken i floden.

Anna Roxvall och Johan Persson bestämde sig för att på plats följa utvecklingen i Burundi, långt efter att omvärldens strålkastarljus försvunnit därifrån. Från gatustrider i Bujumbura till de växande flyktinglägren på Kongo-Kinshasas höjder har de mött tortyrens offer och mödrarna vars söner dödats i korselden, men även människorna som har valt att göra motstånd, beväpnade med kalasjnikovs, mikrofoner eller Gud.“En vacker och känslosam bok, fylld av häpnadsväckande människoöden.”
GP
“Bakom den onekligen ganska drastiska titeln döljer sig 240 sidor högklassigt reportage.”
Jönköpingsposten

 

 

 


Nytt format

Formatet är unikt för den svenska marknaden, med lika stort fokus på foto som på text. Vi tar till vara på det som alltid har varit tidningsreportagets styrka – att du får läsa om de människor och händelser som syns på bild – och tar det med in i bokvärlden. Det är djuplodande men lättillgängligt, lite som ett P3 dokumentär i tryckt form.


 

Bildgalleri

 

 

Top Information – asf

Västsahara Inifrån är berättelsen om Afrikas sista koloni – om 40 år av dammig väntan och en bortglömd kamp för självständighet. Det är också en berättelse om stormaktsspel, svek och en svensk utrikespolitik som ger eko över Saharas sanddyner.

Anna Roxvall och Johan Persson reser genom oändliga öknar, ockuperat land och ekande FN-korridorer. På vägen möter de ärrade gerillakrigare, väderbitna nomader och luttrade toppolitiker, när de tillsammans söker svar på vad det är som gör att ett helt folk gång på gång offras för realpolitiken – och vad som återstår när den sista diplomatiska dörren stängs.“En reportagebok i ordets bästa mening.”
Aftonbladet
“Genial presentation”, “bladvändarspännande undersökande reportage.”
Expressen
“Tidlös, suverän journalistik i nyskapande pappersform.”
Medievärlden

 

 


Nytt format

Formatet är unikt för den svenska marknaden, med lika stort fokus på foto som på text. Vi tar till vara på det som alltid har varit tidningsreportagets styrka – att du får läsa om de människor och händelser som syns på bild – och tar det med in i bokvärlden. Det är djuplodande men lättillgängligt, lite som ett P3 dokumentär i tryckt form.


 

Bildgalleri

 

 

Bottom Information

Om förlaget

Journalisterna Johan Persson och Anna Roxvall fick nog av en orimlig frilansmarknad och utrikesjournalistik utan tid eller utrymme att gå på djupet. Myteri Förlag startades 2017 med övertygelsen om att det finns en publik som både orkar och vill läsa väl genomarbetad journalistik om människor, platser och skeenden som sällan slår sig in i det snabba nyhetsflödet. Vi tror inte på att göra allt samtidigt utan har slängt multijournalistiken över bord, skalat bort allt onödigt och specialiserar oss på fördjupande utrikesreportage i bokform.

Om Anna Roxvall och Johan Persson

Anna Roxvall är reporter, Johan Persson är fotograf. Den prisbelönta duon har de senaste åren rapporterat från en lång rad länder världen över för flera av Sveriges ledande medier såsom Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, TT Nyhetsbyrån, Sveriges Television och Sveriges Radio.

Video – tvp


Nytt format

En hybrid mellan den klassiska repor- tageboken och det snabbare nyhetsmagasinet, med lika stort fokus på bild som på text. Vi tar till vara på det som alltid har varit tidningsreportagets styrka – att du får läsa om de människor och händelser som syns på bild – och tar det med in i bokvärlden. Det är djuplodande men lättillgängligt, lite som ett P3 dokumentär i tryckt form.

Top Information – tvp

I läckande gummibåtar och murkna fiskeskutor lyckades mer än en miljon människor ta sig över Medelhavet till Europa under flyktingkrisens år 2015. Fyra år senare anlände bara drygt 110 000 personer och EU-ledare utropade triumferande krisen över. Men vad döljer sig bakom de låga siffrorna och talet om framgång?

Anna Roxvall och Johan Persson reser i den europeiska migrationspolitikens spår genom Afrika, där auktoritära regimer anlitas som gränskontrollanter, bistånd byts mot migrationsbekämpning och liv och död bleknar bort ur statistiken. Vi får följa människorna som korsar förrädiska öknar, frontlinjer och stormiga hav för att ta sig till Europa. Vi får också möta gränsbevakare, hänsynslösa krigsherrar och pressade beslutsfattare. De första är fast beslutna att nå fram, de senare fast beslutna att stoppa dem – till varje pris.“Ett långt och vindlande reportage som får mycket annan journalistik att framstå som futtig och inåtvänd.”
DN

 

 

myteri-forlag

Denna sida har tyvärr utgått pga att vi nyligen har uppdaterat vår hemsida och ni kan nu besöka Myteri förlag på följande länk https://myteriforlag.se

Varför finns sidan kvar?
Ni har troligen kommit till den här sidan pga ett sökresultat eller en gammal länk via en annan hemsida.
Vi har bett sökmotorer att inte indexera sidan, men det kommer att ta tid, ca en månad innan den försvinner, dvs inte visas som ett sökresultat. Sidan måste också temporärt finnas kvar för att kunna tala om för sökmotorer att “hej, jag är en sida som inte längre vill bli indexerad”.