Information

Om förlaget

Journalisterna Johan Persson och Anna Roxvall fick nog av en orimlig frilansmarknad och utrikesjournalistik utan tid eller utrymme att gå på djupet. Myteri Förlag startades 2017 med övertygelsen om att det finns en publik som både orkar och vill läsa väl genomarbetad journalistik om människor, platser och skeenden som sällan slår sig in i det snabba nyhetsflödet. Vi tror inte på att göra allt samtidigt utan har slängt multijournalistiken över bord, skalat bort allt onödigt och specialiserar oss på fördjupande utrikesreportage i bokform.

Om Anna Roxvall och Johan Persson

Anna Roxvall är reporter, Johan Persson är fotograf. Den prisbelönta duon har de senaste åren rapporterat från en lång rad länder världen över för flera av Sveriges ledande medier såsom Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, TT Nyhetsbyrån, Sveriges Television och Sveriges Radio.

Inifrån-serien

Tanken bakom Myteri Förlags Inifrån-serie är enkel: ett ämne, en fråga eller ett skeende per bok – alltid medryckande berättat i text och bild. Första delen i serien kom ut i maj 2017 och heter Burundi Inifrån: ”När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att få dem att sluta”. Andra delen, Västsahara Inifrån, kom ut i september 2018 och heter ”Att svika ett folk”. Målgruppen är människor som är intresserade av omvärldsfrågor men som kanske inte skulle ha lockats att köpa en klassisk fackbok.

(Pressmaterial finns att ladda ner under respektive titel.)